kol 15 2011

Trapan, Ponente 2010

Naziv vinaPonente
Vinar/ProizvođačBruno Trapan
Zemlja/RegijaHrvatska, Istra
Berba2010
Tip vinaBijelo vino
SortaMalvazija istarska
Alkohol (Vol.%)13,0 %
Vrsta čepaPrirodni pluteni čep
Ocjena82-85
Datum kušanja23.6.2011
Poveznice:www.trapan.hr
Bilješka s degustacijeVino je bistro, djelomično intenzivne slamnato žute boje sa nešto tamnijim rubom, gusto.

U nosu čisto, djeluje zrelo, djelomično izraženo, miris je fine kakvoće no poprilično jednostavan. Dominiraju voćne nijanse na citruse, koštunjićavo voće, kruška, breskva, nešto bijelog cvijeća; lagana prašnjasta nota zaokružuje djelomično+ kompleksan miris. U ustima suho, svježe, intenzivno, meko i toplo. Srednje punog tijela, srdnje dugo, s jednodimenzionalnim voćnim završetkom, primjetna lagana putrasta nota (malolaktika?)... U finalu s nešto gorkastih aroma, mineralno i slasno ipak djeluje nesto praznije i jednostavnije nego što sam navikao od Brune.

Vino je fine kakvoće, zrelo i harmonično sa interesantnim aromatskim spektrom i spada među bolje malvazije iz ove problematične godine. S obzirom na berbu, ova malvazija pokazuje da se i u teškim godinama predanim radom i jasnom vizijom mogu dobiti solidna i dobra vina no nadam se boljoj berbi i karakternijem vinu ovog mladog i vrlo eksponiranog vinara.

[wdgpo_plusone]4 komentara to “Trapan, Ponente 2010”

 • Vedrana kaže:

  Ciao,
  jako dobra recenzija! Konačno se netko “usudio” javno reći istinu o ovom mladom puležanu koji je više na feštama nego ća dela. Vina su mu prije dva tri lita bila puno bolja.

 • Slaven kaže:

  E,pa da,nije ni Trapan vise reprezent solidnih vina,mislim da se sa marketinziranjem,raznim objavama i likeovima gubi smisao vinarskog posla,kako bit na svim eventima i imati dobru Malvaziju?Nikako,pa cak ni uz “dobre” konzultante sa kontinenta. Nemojte otvarat paštete. . .

 • Miro Katić kaže:

  alo, vino uopće nije loše, neznam šta ste vas dvoje pročitali ili pili

 • Ivona kaže:

  Ma vino je srednja žalost, prosječno kao i većina malvazija iz 2010.
  Sviđao mi se Uroborus 2008, no sva ostala vina su samo medijsko napuhavanje…
  Bruno…Ivica & Marica….Ernest….Saša…počinjem vjerovati da će i stranku za izbrnu nam godinu osnovat…hehe…