kol 7 2011

Dobra hrana (Nedjeljni jutarnji) 7.8.2011

Dobra hrana, 7.8.2011

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true autoflip=true autofliptime=6000 documentid=110807094436-e5d2e0fd51ee49c2bcdc3b07ce86383b docname=dobra_hrana_7.8.2011 username=vinskaprica.com loadinginfotext=Dobra%20hrana%20(Nedjeljni%20jutarnji) showhtmllink=true tag=dobra%20hrana width=510 height=361 unit=px]

Gdje se u blizini može jako dobro večerati, vaša je misao vodilja gdje god ljetovali? Da, vi ste gastroturist, i ovo je vodič za vas. Gdje sve morate ručati ovog ljeta, gdje su konobe koje nude najbolju vrijednost za novac, u kojim se valama vrijedi usidriti samo zbog dobre klope, gdje su restorani s najboljim pogledom, a gdje je pametno odvesti curu iz inozemstva da okusi ono najbolje od Hrvatske i padne ničice impresionirana? Ta i druga pitanja postavili smo dežurnim gastro guruima, gastronomadima, food avanturistima i istraživačima pjata i podruma. Donosimo njihove popise favorita plus brdo insajderskih tipova.

jutarnji.hr

[wdgpo_plusone]6 komentara to “Dobra hrana (Nedjeljni jutarnji) 7.8.2011”

 • wineandfood4u kaže:

  za Pece i Čok, ne znam, nisam još bio, zabilježit ću si..i probati..
  ali gdje je Plavi podrum, le Madrač, Nautika, Galija, Milan (Pula), Najade, Adio Mare(Korčula), LD terrace (Lešić Dimitri), Damir & Ornella, Blu, Pepenero, Valsabbion, Zlatna školjka Skradin, itd.
  malo sam iznenađen što Bonaca u Skradinu radi među ovim restoranima…ne znam kad ste jeli zadnji put tamo…hm..teško da se može reći da je boli restoran od Cantinette i Zaltne školjke…menu, kvaliteta hrane, ugođaj, vinska lista, posluga…

 • Darko Baretić kaže:

  Čujemo se sutra, poslije objave posta na Vinskoj priči, gdje dajem,po meni barem, nekakav kvalitetan “overall” hrvatske gastro scene.Ova kategorija, objavljena u Dobroj hrani, samo je njegov dio. Ovdje sam zamoljen da predložim moj izbor konoba, gostiona, bistroa i restorana koji imaju takav koncept kuhinje!!!!Na mojoj listi nije nijedna konoba niti restoran iz Skradina!
  Lijepo vas molim komentar, nakon sutrašnjeg posta, koji izlazi u 06 00!

 • wineandfood4u kaže:

  vrlo rado ću ga pročitati. 🙂 moj se komentar odnosio na cjelokupan članak, ne samo na vaš odabir, nego i svih ostalih. u biti, s vašim bi se izborom najbliže složio. iako, što uopće moje mišljenje znači. ništa. ali kako i sam redovito obilazim kako naše tako i strane restorane, od turandota u moskvi do konobe nine na mljetu, volim pročitati a i prokomentirati neki restoran. nadam se da se ne ljutite.. 🙂 znate da vaše mišljenje i poznavanje gastro scene iznimno cijenim i rado učim od vas. više me čudi ono nabrajanje naših kolega blogera..tu je puno toga nabacano…taj mi je popis najmanje jasan..
  sutra putujem na siciliju (idem u restoran Bye bye blues u mondellu) ali, čim uhvatim priliku pročitat ću vaš članak. srdačan pozdrav g.Darko!

 • Gogo kaže:

  Dragi Damire,
  Taj spisak smo sastavili Morana i ja i nije nam bilo niti na kraj pameti sastavljati neku sveobuhvatnu top listu, niti je poredak na toj listi bitan. Čisto mjesta u kojims smo se dobro osjećali, kako bi to rekao lijepo barba, koji su nam uspjeli prenijeti neke emocije. Čak nam je žao što nismo našu listu nismo složili tako da niti nema ugostiteljskih objekata već recimo savjeta da ode do obitelji Babac koji proizvode marmeladu Šinjorina smokva ili da kupi kolače u Cukarinu u Korčuli.

 • Darko kaže:

  Ma nema i ne smije biti nikakve ljutnje! Tko se blogerskog mača laća, od ljutnje pogiba! Dapače volim čuti Vašu meritornu kritiku, pa ma kakva ona bila! Samo sam smatrao, da će na većinu vaših pitanja, odgovori biti dati, u već današnjem postu. No, želim Vam ugodan boravak na Siciliji i popijte barem jedan nerelo mascalese ili capuccio sa obronaka Etne u vaše i zdravlje svekolike blogerske bagradi!

 • Što je najbolje na hrvatskoj gastro sceni i zašto? | Vinska priča kaže:

  […] pusti me sad da vidin kraj!”“Išću zi Dobre hrane da jin za nedeljni broj preporučin najbolje konobe i gostione va Hrvackoj i da o sakoj napišen dve, tri besedi! Napisaću ja i to i zapravo o semi restoranami i servisu i […]